Sušenky s brusinkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

15 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si chutné a křupavé sušenky s brusinkami podle Markéty Krajčovičové. 

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 15 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 250 g sušených brusinek Alesto Fine
  • 250 g másla Pilos
  • 250 g cukru krupice Castello
  • 1 × vejce "M"
  • 1 × pomeranč (šťávu i kůru)
  • 350 g hladké mouky Castello
  • 13 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • špetka soli s přídavkem jódu Castello
  • 50 g pražených solených arašídů Alesto

Poleva

  • 1 × balení bílé čokolády Fin Carré
  • 1 × balení hořké čokolády na vaření Fin Carré

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 777 kJ / 425 kcal

Bílkoviny

4,70 g

Tuky

20,10 g

Vláknina

2,60 g

Sůl

0,47 g

Sacharidy

57,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V robotu smícháme změklé máslo, cukr a vejce. Mezitím nastrouháme kůru z pomeranče a odšťavníme ho. Přidáme šťávu, kůru a mouku smíchanou s kypřicím práškem do robota. Přidáme špetku soli a robot zastavíme. Pomocí vařečky přimícháme nahrubo nasekané arašídy a celé brusinky. Na plech vyložený pečicím papírem poté lžící tvoříme bochánky (resp. sušenky). Ty se pečením roztečou, pokládáme je proto dále od sebe. Sušenky pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut.

02.Ve vodní lázni rozpustíme zvlášť bílou a hořkou čokoládu. Nejprve přelijeme do kornoutku z pečicího papíru rozpuštěnou bílou, poté hořkou čokoládu a dle fantazie ozdobíme povrch každé sušenky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo